روزانه بیش از ۳۵ هزار نفر به کرونا مبتلا می‌شوند، تعداد کشته‌ها به ۴۰۰ نفر در روز رسیده و معاون وزیر بهداشت هشدار داده تا یک ماه و نیم آینده آمار رسمی قربانیان کرونا به ۶۰۰ نفر در روز هم می‌رسد.

مونا ربیعیتن/ حالا وزیر بهداشت درخواست تعطیلی دو هفته‌ای کشور را داده و دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا هم اعلام کرده است پیشنهاد تعطیلی دو هفته کشور روز ۱۲ مرداد بررسی می‌شود.

دو روز پیش، سعید نمکی در نامه‌ای به مقام رهبری نوشت: «شاید دو هفته تعطیلی جدی و ایستادگی و بکارگیری نیروهای نظامی و انتظامی و برخورد محکم با شکستن پروتکل‌ها بتواند تا حد قابل توجهی از چرخش ویروس و بار بیمارستان‌ها و فشار نفس‌گیر بر همکاران ما بکاهد.»

نمکی در این نامه تاکید کرده که درخواستش تعطیلی و قرنطینه سراسری است و نه تعطیلی مانند تعطیلات شش روزه تهران که «همه رستوران‌ها و محل‌های کسب‌و‌کار باز بود. تعداد قابل توجهی به سفر، به‌ویژه استان‌های شمالی رفتند.»

در شرایطی این نامه نوشته شد که وضعیت اقتصادی در نظر گرفته نشده است بنابراین بهتر است که برای قرنطینه همه جوانب در نظر گرفته شود.

تامین معاش مردم در اولویت دولت باشد

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس درخصوص دو هفته تعطیلی به خبرنگار ما گفت: تعطیلات دو  بعد دارد بعد اول سلامتی است که در جامعه به خطر افتاده است و مردم هم رعایت نمی کنند و بعد دوم تامین معاش مردم است که از اولی برای مردم مهم تر است چرا که دولت اگر قرار است که تعطیل کند باید تمعهیداتی برای تامین معاش مردمفراهم کند.

وی در ادامه اظهارداشت: تامین تغذیه جامعه مهم است و با این وضعیت که ۳۰ میلیون نفر زیر خط فقر هستند و با دستمزدهای روزانه تامین معاش می کنند چه کاری باید انجام دهند اگر در اروپا و آمریکا قرنطینه صورت می گیرد کارگران و افراد جامعه به صروت یکسان حقوق و دستمزد دریافت می کنند نه در ایران که مغازه دار بعداز تعطیلی باید چک پاس کند یا مالیات پرداخت کند دو هفته تعطیلی می تواند مردم را فقیرتر کند.

این جامعه شناس در ادامه درخصوص مسولیت دولت ها نیز گفت: دولت مسوول این است که معیشت مردم را تامین کند و امنیت غذایی برای مردم ایجاد کند اگر قرار بر تعطیلی باشد نیاز به بودجه سنگین است که درحال حاضر با کسر بودجه نیز طرف هستیم بنابراین تعطیلی به معنای بیکاری افراد جامعه نیز خواهد بود.

افزایش باج گیری و خفتگیری در دو هفته تعطیلی

وی در ادامه اظهار داشت: تعطیلی می تواند باج گیری، خفت گیری را در جامعه بیشتر کند چرا که مردم برای معاش دست به هر کاری خواهند زد اگر تعطیلات قرار است برقرار شود باید تمعهیداتی هم در نظر گرفته شود چرا که رفاه در اولویت خواهد بود.

امان الله قرائی مقدم درخصوص آمار مرگ و میرها و اینکه چکاری مردم باید انجام دهند گفت: بیکاری بیشتر شود باید به فکر این بود که این افراد بیکار پس اندازی دارند مردم گرسته هستند برایشان زنده بودن و نبودن فرقی نمی کند بنابراین قانون قرنطینه را نیز رعایت نمی کنند اول باید به فکر کسبه های خورد باشیم و بیکار شدگان آینده مایحتاج برای مردم اولویت است.

وی در پایان راهکار را اینگونه توصیف کرد: قرنطینه عالی است در این شرایط بد کرونایی اما وضعیت اقتصادی هم باید در نظر گرفته شود شاید با جریمه شدم مردم بشود کاری کرد که مردم پرتکل ها را رعایت کنند و با رعایت پرتکل ها تعداد مبتلایان ینز کاهش پیدا خواهد کرد و اما کوتاهترین راه برای مقابل با کرونا و مرگ و میرها قرنطینه است که در شرایط وضعیت اقتصادی این امر غیر ممکن بنظر می رسد در حال حاضر قرنطینه به جای اینکه دردی را دوا کند دردی به مردم می افزاید.