در دولت قبل به قول رییس جمهور وقت روز جمعه متوجه گرانی یک شبه بنزین شده بود حال در دولت جدید با چالش افزایش قیمت بنزین رو به رو هستیم به طوری که غربی ها نیز به این مسله ورد کرده اند.

بنزین بسیاری از کشور ارزان تر به نظر می رسد اما تورمی که در ایران وجود دارد در سایر کشورها نیست اگر قرار است که قیمت بنزین را با سایر کشورها مقایسه کرد باید تورم موجود آن کشورها را نیز مورد بررسی قرارداد. تورم کمر مردم را شکسته است و اگر بنزین گران شود مردم نمی توانند هزینه ها پرداخت کنند و چهره زشت فقر بیشتر از قبل دیده خواهد شد.

با توجه به اینکه مسوواین از پالایشگاه ها تقاصا کرده بودند که تولید را افزایش دهد تا با مشکل کمبود بنزین رو به رو نشوند اما در حال حاضر با کمبودها مواجه شده ایم.”محمدرضا میرتاج الدینی” نماینده مجلس در هفته جاری به رسانه های داخلی ایران گفته بود که یارانه سوخت اکنون سه برابر کل بودجه عمرانی کشور است اما کسی جرات نمی کند درباره افزایش قیمت بنزین سخنی بگوید. افزایش قیمت بنزین خطر تکرار اعتراضات خیابانی را به دنبال دارد که دولت ایران آخرین بار در سال ۲۰۱۹ میلادی پس از افزایش قیمت بنزین آن را تجربه کرد. وضعیت فعلی پایین بودن قیمت بنزین پایدار نیست اما به نظر می رسد دولت ایران شهامت سیاسی افزایش قیمت را ندارد.

این وضعیت دولت را برای پرداخت هزینه واردات و سرعت بخشیدن به پروژه های توسعه برای افزایش ظرفیت پالایشی تحت فشار قرار می دهد”. برای آن دسته از ایرانیانی که سوخت ارزان را حق مادری می دانند زیرا کشورشان در جایگاه بالایی در میان بزرگترین دارندگان ذخایر نفت و گاز جهان قرار دارد معضل دولت حل نمی شود. یک راننده تاکسی ۳۲ ساله در تهران می گوید: “ما برخلاف سایر کشورها ذخایر عظیم انرژی در اختیار داریم چرا باید افزایش قیمت بنزین را بپذیریم؟ آیا حقوق ما بر اساس استانداردهای بین المللی پرداخت می شود؟ من ماهیانه ۲۰۰ دلار درآمد دارم. چه کسی در دنیا چنین دستمزد اندکی را دریافت می کند؟

  • نویسنده : مونا ربیعیان