ناترازی برق باعث شده تا تعطیلی اداره ها و بانک ها با کاهش ساعت کاری اعلام شود، وقتی بانک ها ساعت ۶ شروع به کار می کنند در صورتی که همه خواب هستند و ساعت ۱۰ که بازار تازه شروع به کار می کند و ساعت ۱۲ هم تازه قیمت ارز و سکه اعلام می شود و جالب این است که بانک ها تعطیل هستند و عملا اقتصاد کار نمی کند و این مرگ اقتصاد را دربر خواهد داشت و این وسط مردم هستند که ضرر خواهند کرد، چرا که مردم با این تعطیلی ها روز به روز فقیرتر می شوند و کسب و کارها تعطیل خواهند شد.
برق چذابه برای زائرین تامین است اما برق برای کارهای معیشتی مردم کم!
مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی درخصوص بحران های اقتصادی به خبرنگاران ما گفت: وقتی نیروهای کارآمد سرکار نیایند این مشکلات طبیعی است، الان چندسال است که ناترازی برق در کشور وجود دارد اما مسوولین به جای یانکه ساعت ها را عقب و جلو کنند تصمیم گرفته اند دست به ساعت نزند و ساعت کاری را جا به جا کنند که خود این باعث شده تا همه راه های ارتباطی کاملا قطع شودو این بی تدبیری ها باعث شده تا ساعت بسته شدن شریان های حیاتی اقتصاد با ساعت کار بازار هم زمان باشد نتیجه این بی تدبیری ها می شود عدم رفاه مردم ۳۰ میلیون فقیر در جامعه و گسترش فقر.
وی در ادامه افزود: این امر نشان می دهد که معیشت مردم اولویت نیست و اولویت فقه و ایدئولوژی فقهی است.
این اقتصاددان در ادامه افزود: خوزشتان مردم در گرمای ۵۰ درجه زندگی می کنند با توجه به کاهش ساعت کاری روزی دو ساعت هم برق ندارند و در گرما زندگی می کنند اما خبری که تازه به گوش ها می رسد این است که وزیر نیرو اعلام کرده برق چذابه برای اربعین تامین شده است اگر کمبود برق وجود دارد چرا برق بیابان ها تامین شده است اما برق معیشتی مردم تامین نمی شود.
وی در ادامه افزود: تامین غذای رایگاه زائرین مهمتر است تامین غذایی مردمی است که روزانه فقیر می شوند و تولیداتی که به دلیل مشکلات تعطیل می شوند است زائرینی که به کربلا می روند قطعا هزینه خورد و خوراک خود را دارند و ۳۰ الی ۴۰ میلیون فقیر هستند که نیاز دارند تا به انها کمک شود .
مرتضی افقه در ادامه در پاسخ به اینکه چگونه شعبه فروش ارز و وام برای زائرین باز هستند و اما برای کار مردم ساعت ۱۰ تعطیل می کنند گفت: اولویت مردم نیستند اولویت ایدئولوژی فقهی است چرا که همه یکسان نیستند و مشکل ما هم همین است که تعطیلی ها باعث شده تا مردم نتوانند کار کنند وزندگی و معیشت مردم در خطر است اما چون اولویت نیستند اینگونه رخ دادها ایجاد می شود.
تعطیلی دلیل قطع ارتباط با جهان
امان الله قرائی مقدم، جامعه شناس درخصوص وضعیت کشور به خبرنگار ما گفت: وضعیت بحرانی است یعنی کمبود برق به صورت جدی آسیب به اقتصاد زده است از سوی دیگر میزان کارآیی و کارآمدی اداره ها با توجه به کاهش ساعت کاری به شدت پایین آمده است.
وی در ادامه افزود: بانک ها شریان حیاتی یک جامعه هستند با توجه به اتفاقات رخ داده می توان گفت که نابودی اقتصاد نزدیک استاز لحاظ جامعه شناسی چند نوع جوامع وجود دارد گذشته بر آینده تقدم می دادند خیلی کند و بیکاری و بی توجهی به زمان تقدم آینده بر گذشته است، کشورهایی که در حال توسعه هستند، زمان مهم باشد بین گذشته و اینده در حال حرکت است وهمانطور که سال ها قبل اعلام کردم قتل عام ثانیه ها است با توجه به اینکه ایران تنها کشوری است که ۱۳۰ روز تعطیلی دارد و فقط سه روز با دنیا ارتباط برقرار می کند و این تعطیلی ها بحرانی هم مزیت برعلت شده است که ارتباط ایران با دنیا کاملا قطع شود.
این جامعه شناس در پایان بیان کرد: میزان کارآیی ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان سوم پایین است و نظام بانکداری مشکل سازی که داشته ایم با بحران برق بیشتر از قبل به چشم می خورد. دولت چهاردهم باید به فکر ارتباط با جهان باشد نه قطع ارتباط.
Monday, 16 September , 2024