مونا ربیعیان / بر اساس اعلام رئیس اتحادیه نانوایان سنتی کشور قیمت نان سنتی در استان تهران افزایش یافت.

فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: نان سنگک ساده از ۳ به ۵ هزار تومان، همچنین قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک، از ۱,۸۰۰ تومان به ۲,۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲,۵۰۰ تومان به ۳,۵۰۰ تومان رسید.

وی افزود: نان لواش با آرد نوع یک از ۵۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ۶۵۰ به ۹۰۰ تومان رسید.

نظری ادامه داد: قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به ۱,۲۶۰ تومان و نوع دو از ۱,۲۰۰ به ۱,۵۰۰ تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از ۷۰۰ به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱,۰۰۰ به ۱,۲۰۰ تومان تغییر یافت.

به گفته وی، شکل عرضه نان کنجدی نیز تغییر یافته، به این ترتیب که در کارتخوان‌های عرضه نان قسمتی جداگانه برای خرید کنجد در نظر گرفته شده و مشتریان می‌توانند از این قسمت به ازای هر نان از ۱۰ تا ۳۰ گرم کنجد خریداری کنند و نانوا با نظر مشتری از این کنجد در پخت نان استفاده می‌کند.

به نظر می رسد این تصمیم دولت باعث شود تا مردم دیگر نتوانند نان هم بخورند چرا که قبل از این گرانی برنج و گوشت و مرغ از سفره های مردم حذف شده بود اما امروز با این تصمیم نان هم پر کشید.

برچیده شدن نان از سفرهای مردم

مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در خصوص گرانی نان به خبرنگار ما گفت: منتظر بیشتر از این ها هستم با توجه به اینکه دولت  در تنگنای افزایش بنزین هست و تصمیم دارد تا با یک جراحی دیگر اقتصاد را نابود کند.

وی در ادامه افزود: وقتی رییس جمهور اعلام می کند تخصص کاری را نداد اما از کارشناسان استفاده می کند این کار غیر کارشناسی است چرا که هر اقتصاددان یک نظریه دارد و نظریات با هم متفاوت است با توجه به اینکه کارشناسان ریاست جمهوری تفکر بازار آزاد را داند و حرف از بنزین گران و ارز تک نرخی می کنند این ها فقط یک محصول یا یک کالا نیستند که گران می شود بلکه بقیه کالاها دو مینو وار گران خواهد شد.

این اقتتصاددان رد ادامه اظهار داشت: دولت در حال حاضر در قلک خود چیزی ندارد اما با ادامه بی کفایتی ها این خالی بودن قلک را از جیب مردم پر می کند همانطور که بارها گفتم جای دست بردن در جیب مردم از صندوق توسعه ملی برداشت کنید چرا که دیگر چاره ای نیستتا وقتی تحریم ها برداشته نشود این راهکار مناسبی است تا اینکه کالاهای اساسی را دومینووار گران کینم دولت هم باید هزینه ها را پرداخت کند یارانه هر ماهه حقوق کرامندان و هزینه گندمکاران همه این ها از قلک خالی باید برداشت شود که نمی شوداز جیب مردم هزینه می شود.

وی در ادامه افزود: بعضی ها که اعلام می کردند تحریم ها نعمت است الان بیاییند توضیح دهند که این نعمت کمر مردم را شکسته است این گرانی به نان ختم نمی شود ما باید منتظر باشیم تا اینترنت، برق، آب و گاز و… نیز گران شود متاسفانه برداشت از جیب مردم راحت ترین راهی است که دولت ها در نظر می گیرد و باید منتظر ادامه گرانی ها نیز باشیم.

این اقتصاددان در پایان افزود: تا وقتی که ما با سایر کشورها تجارت نداشته باشیم همین است با توجه به اینکه تا بعداز انتخابات آمریکا هم این وضع ادامه در است با افشا گری هم نمی توانیم گرانی را به مردم القا کنیم کاری که تا به امروز برای گرانی ها انجام داده ایم یک کالا را گران کردیم بعداز آن یک افشاگری مالی رو کردیم تا مردم فراموش کنند که کالا گران شده است بالاخره مردم متوجه خواهند شد که کالاهای اساسی آنها روزانه گران می شود.