همزمان با تجمع جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران، مجلس ایران اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را تصویب کرد.

صبح روز شنبه، ۱۶ اسفند، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی که خواهان تصویب اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان جهت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بودند در مقابل مجلس ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مونا رمضانپور/ این تجمع در حالی برگزار می‌شد که مجلس ایران اختصاص مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان را برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشگری و کشوری در سال آینده تصویب کرد و قرار شد ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری‌ها جهت رد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی اختصاص یابد.

با این حال حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر در تجمع امروز گفت: «ما اطمینانی برای احقاق حقوق خود نداریم و به همین دلیل در طول ماه گذشته چندین بار مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده‌ایم.»

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری همچنین تاکید کرد: «اجرای مرحله دوم متناسب‌سازی حقوق، خواسته قانونی و به‌حق ماست و ما خواهان رسیدن به آن هستیم.»

در قطعنامه‌ای هم که از سوی اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان تجمع امروز منتشر شده است ضمن تاکید بر لزوم «تصویب نهایی مجلس در صحن علنی مبتنی بر تخصیص ۹۰ هزار میلیارد تومان از منابع بند «و» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰» اعلام شده که این تجمعات تا رسیدن به «خواسته قانونی و برحق» بازنشستگان ادامه خواهد داشت.

بازنشستگان کارگری در هفته‌های گذشته چند بار در اعتراض به وضع معیشت خود و سیاست‌های مزدی دولت در شهرهای مختلف ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مهم‌ترین خواسته‌های مطرح‌شده از سوی این بازنشستگان، افزایش مستمری‌، اجرای دور جدید قانون همسان‌سازی در سال جاری، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان و پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی است.

از جمله بزرگ‌ترین گروه‌های شغلی و اجتماعی در ایران با بیشترین مشکلات معیشتی کارگران هستند.

به گفته فعالان صنفی، هزینه سبد معیشت کارگران در دی‌ماه امسال نسبت به بهمن‌ماه سال گذشته حدود ۴ میلیون تومان بیشتر شده و پوشش سبد توسط دستمزد به ۳۸.۴۷ درصد کاهش یافته است. به طور کلی، دستمزد کارگران در مجموع ۶۱ درصد عقب‌تر از هزینه‌های این خانواده‌ها است.

بر اساس برآورد فعالان کارگری در ایران، «بیش از ۹۰ درصد از کارگران زیر خط فقر زندگی می‌کنند» و بسیاری از بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور در اعتراض های خود اعلام کردند که حقوق آنها دست کم ۵۰ درصد کمتر از نرخ تورم است.

بازنشستگان وضعیت بهتری نسبت به کارگران دارند

وحید شقاقی شهری، رئیس دانشکده اقتصاد خوارزمی درخصوص اعتراضات بازنشستگان به خبرنگار ما گفت: درحال حاضر شرایط بازنشستگان از عمده مردم بهتر است و حداقل حقوقی ماهیانه دریافت می کنند اما کارگران و شاغلین بخش خصوصی که به دلیل کرونا اوضاع وخیمی دارند.

وی رد ادامه افزود: باید بپذیریم که حداقل شان بازنشستگان با توجه به شرایط اقتصادی موجودنیست با توجه به اینکه در سه سال اخیر در مجموع ۱۱۵ درصد تورم جمعی داشتیم و حقوق بازنشستگان در سه سال اخیر کمتر از ۶۰ درصد افزایش داشته است و با این تفاسیر قدرت خرید بازنشستگان حداقل نصف شده سات و طبیعتا وقتی چنین وضعیتی رخ دهد اعتراضاتی را نیز شاهد هستیم.

صدای اعتراضات بازنشستگان شنیده می شود اما کارگران نه

رئیس دانشکده اقتصاد خوارزمی درخصوص اعتراضات بیان کرد: اما حداقل بازنشستگان می توانند اعتراض کنند و تشکلی دراند برای توجه به این اعتراضات اما کارگران و شاغلین خصوصی تشکلی ندارند و اعتراضشان نیز به جایی نمی رسد . پ

وی رد پیاان از حمات اقشار کارگری گفت: با توجه به اینکه میانگین تورم سه سال اخیر افزایش داشته و همچنین در این سه سال کارگران بیشتری بیکار شده اند و فشار اقتصادی روی این قشر بیشتر است اما بازنشستگان نیز می خواهند از حق خود دفاع کنند و این اعتراضات طبیعی می باشد.