در اوایل سال ۹۹ مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت می کردند و حتی از خانه های خود نیز بیرون نمی امدند اما به مرور این رعایت کمتر و کمتر شد تا جایی که در تابستان ما شاهدمرگ روزانه ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر بودیم روزهایی پر از استرس که پرستاران تمام تلاششان را کردند تا مرگ و میر کمتر و کمتر شود اما پس از مدتی دولت مجبور شد تا یک هفته تعطیل کند بنابراین مردم باز این بیماری را جدی گرفتند و پرتکل های بهداشتی را رعایت می کردند.
اما پس از مدتی با تصمیم بازگشایی سینماها و برگزاری جشنواره فجر باعث شد که عادی انگاری برای مردم صورت دیگر و بهمن ماه بدی شد چرا که سفرهای مردم به جنوب کشور شروع شد و این آغاز افزایش مرگ و میر بود چرا که جنوب کشور با موج جدیدی از کرونا روبه رو شد و خوزستان با بدترین شرایط دست و پنجه نرم می کرد حتی به دلیل عادی انگاری که از سوی مسوولین مردم سفرهای خود را لغو نکردند و این باعث شد تا روزانه مرگ و میر افزایش پیدا کند.
مسوولین مجبور شدند تا مرزهای جنوبی را ببندند و این باعث شد تا کمی مردم جدی بگیرند اما باز سفرها ادامه داشت تا اینکه وزارت بهداشت اعلام کرد که سفر به شهرهای قرمز جریمه یک میلیونی در نظر گرفته شده است و مردم برای نوروز به آن استان ها سفر نکنند.
حال نکته ای که وجود دارد واکسن کرونا ست که وارد کشور شد اما چرا به افراد خوزستانی زده نشد چرا این واکسن که در همه جای دنیا زده می شود در ایران استفاده نمی شود؟ به قول فائزه هاشمی اگر سال آینده کسی از کرونا بمیرد قتل عمد محسوب می شود چرا که در حال حاضر واکسن کرونا در همه دنیا زده می شود و اینکه در ایران دیرتر از بقیه کشورها این واکسن استفاده می شود مردم مقصر نخواهند بود.
امید می رود که سال آینده سالی بدون کرونا و بدون حوادث پیش بینی نشده باشد.
- نویسنده : مونا ربیعیان/دبیر تحریریه
Tuesday, 25 February , 2025