آب اهواز در برخی از شهرها قابل استفاده نیست و مردم به ناچار از دستگاه های تصفیه آب خانگی و شبکه های آب شیرین استفاده می کنند که متاسفانه خودروهای حامل آب شیرین نیز غیر استاندارد هستند و آب شیرین هم در برخی موارد مشکلاتی دارد.در برخی موارد نیز تصفیه های خانگی آب هم نمی تواند آب خوزستانی ها را پاک کند تا مردم بتوانند آب سالم استفاده کنند.

استانداری خوزستان به دنبال راهی برای توزیع آب سالم میان مردم هستند اما این طرح فقط چند شهر را توانسته پاسخ دهد و برخی از شهر های خوزستان هنوز بدون آب سالم به سر میبرند و بیشتر حاشیه نشین ها هستند که تحت پوشش توزیع آب سالم قرار نمی گیرند.

استان خوزستان علاوه بر چالش آب شرب مشکلات دیگری هم دارد یکی از این مشکلات آلودگی هوای شهراست و که دولت روحانی تا کنون نتوانسته هیچ اقدام اساسی برای حل این دو موضوع مهم و شریان حیاتی استان خوزستان انجام دهد.درمورد آب شرب این شهر باید گفت ایراد اصلی این اتفاق تصفیه  خانه های قدیمی و کهنه ای است که دیگر از کار افتاده اند و نمی توانند آب شرب مردم را تصفیه کنند و به جای آب تصفیه شده آب های آلوده و گل آلود را تحویل مردم می دهند و مردم نیز از این بابت اعتراضاتی در شهر های خود انجام داده اند که تا به امروز دولت امید این مشکل را نیز نتوانسته حل کند.

آب خوزستان از ۵ رود کرخه،کارون، دز، جراحی و زهره تامین می شد که مردم خوزستان در چند سال اخیر آب فراوانی داشتند و به دلیل اینکه برایشان اهمیتی نداشت در رودها زباله می ریختند و در آن زمان که روزدها پر آب بود این آلودگی خودش را نشان نمی داد اما به مرور زمان که آب رودهای پر آب خوزستان کم شد این آلودگی خودش را نمایان کرد. از جمله آب کارون که یکی از پر آبترین رودها بود به دلیل اینکه حجم آب پایین آمده است آلودگی‌اش نشان می دهد و این وضع برای مردم شهر و روستاهای جنوب مناسب نیست  درحال حاضر سه شهر کارون اهواز و خرمشهر از وضعیت نامناسبی برخوردادر هستند و همچنی روستاهای این سه شهر آب آشامیدنی را از تانکر تهیه می کنند.

در روستای گتوند سدی ساختند بدون اطلاعات کافی که این باعث شده است که این سد روی کوه نمک باشد و بیشتر آب های اطراف را نیز شور کند که برخی از  محیط زیستی ها اعتراض کردند که آب این سد را در خلیج فارس رها کنند اما به دلیل اینکه این سد برق عراق را تامین می کنند اینکار را انجام نمی دهند حتی معاون اول رییس جمهور مستقیم دستور داد تا آب سد گتوند را به خلیج فارس هدایت کنند اما این دستور عملی نشد.

درحال حاضر که خوزستان این مشکل را دارد تا کمتر از ۱۰ سال دیگر مردم کشور با این مشکل روبرو خواهند شد و از الان باید فرهنکسازی بین مردم صورت گیرد.

  • نویسنده : مونا ربیعیان