هزاران تن انواع مختلف کالا از یک ماه تا بیش از ۱۰ سال در انبارهای سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، بلاتکلیف مانده بود که با ورود رییس‌جمهوری و اهتمام وزیر اقتصاد، ساماندهی و تعیین وضعیت این کالاها کلید خورده است.

مونا ربیعیان/ رسیدگی به وضعیت انبارهای سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ۱۶ مهرماه امسال با بازدید رئیس‌جمهوری از انبارهای اموال تملیکی گمرک استان بوشهر، کلید خورد، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی برای تعیین‌تکلیف اجناس موجود در انبارهای گمرک استان بوشهر به مسئولان مربوطه، سه ماه فرصت داد.

رئیسی همچنین از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست تا اقدامات دولت در زمینه حل مشکل انبارهای اموال تملیکی، از ابتدای ورود دولت به این موضوع را به طور دقیق اطلاع‌رسانی کند.

بر اساس ضرب الاجل رئیس جمهوری، قوه قضاییه، دستگاه‌های ذی‌ربط، سه ماه فرصت داشتند تا برای روشن شدن تکلیف اجناس و کالاهای موجود در این انبارها برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

تعیین تکلیف اموال موجود، اولین بار نبود که از سوی رئیس جمهوری مطرح می شد، آیت الله رییسی پیش از این در دوره ریاست قوه قضاییه نیز بر رسیدگی به وضعیت انبارهای سازمان اموال تملیکی تاکید کرده بود و اکنون در جایگاه ریاست جمهوری به این موضوع ورود کرد.

قوه قضاییه به دنبال جلب رضایت مردم

محمد غرضی ؛ کارشناس اقتصادی در خصوص اینکه چرا انبارهای اموال تملیکی برای قوه قضاییه مهم شده است: یک نفر آمار موجودهای انبارهای اموال تملیکی را به قوه قضاییه داده است و اینکه قوه قضاییه خودش وارد عمل شده یک نکته مثبت است چرا که تاکنون قوه قضاییه به دنبال این نبوده که رضایت مردم را جلب کند اما اینکه قوه قضاییه بر فروش فوری کالاهای دپو شده وراد شده است می تواند یک نقطه مثبتی باشد.

وی در ادامه اظهارداشت: البته با دلار ۳۰ هراز تومان و دست در جیب فقرا کردن رضایت مردم جلب نخواهد شد اما این حرکت مثبت قوه قضاییه نیز می تواند کمی به جلب رضایت کمک کند.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به اینکه بالاخره رضایت مردم چگونه جلب خواهد شد گفت: اگر دولت بتواند قیمت دلار را ثابت نگاه دارد می تواند موفق باشد اما اینکه ثبات همچنان بی ثبات باشد تمام زحماتی که می کشد تا رضایت مردم را جلب کند را نیز از دست خواهد داد.

دهه۵۰ بی اعتماد به امریکا و وعده هایش

وی در بخش دیگر از مصاحبه خود  از بی اعتمادی نسبت به امریکا گفت: نسل ما نسلی است که اعتمادی به امریکاو وعده هایش ندارد البته تجربه به نسل ما این را ثابت کرده است اما امیدواریم که نسل بعدی به وعده های امریکا اعتماد کند.

محمدغرضی در ادامه بیان کرد: بیشترین ضربه اقتصادی را ما از رانت خواهد خورد چرا که نیمی از کالاهای وارداتی ما از طریق رانت خورده می شود و مشکلات عمده ما نیز همین رانت های داخلی است و بعد مشکلات خارجی به اقتصاد ما صدمه می زند باید به این نکته توجه کرد که اگر رانت از اقتصاد ما خارج شود می تواند مشکلات ما را نیز برطرف سازد و دیگر به خارج وابستگی نداشته باشیم اما ما همه مشکلات را به گردن مشکلات خارجی می اندازیم برای جلب رضایت مدرم نیاز از مشکلات داخلی و رانت برطرف شود.