سرقت صندوق امانات بانک ملی در تعطیلات گذشته، نگرانی‌هایی را برای شهروندان به وجود آورده است. چه کسی مسئولیت اموال به سرقت رفته را بر عهده دارد؟

چند روزی است که خبر سرقت صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه، خبرساز شده است. گفته می‌شود که ۲۵۰ صندوق به سرقت رفته است؛ اما این آمار دقیق نیست. در روزهای گذشته، آماری مبنی بر سرقت ۱۰۰۰ صندوق امانات منتشر شد که روابط عمومی بانک ملی، آن را تکذیب کرده و عنوان کرد که تعداد صندوق‌های دزدیده شده، ۱۶۸ صندوق بوده است.

مونا رمضانپور/برخی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که سارقان، دستگاه ضبط تصاویر را نیز به سرقت برده‌اند. در جریان این سرقت، سیستم امنیت بانک که به‌صورت خودکار، پلیس و رئیس بانک را مطلع می‌سازد، پرسش‌های زیادی را ایجاد کرده است. گفته می‌شود که عملکرد این سیستم نواقصی داشته و به همین دلیل، تنها رئیس بانک را با ارسال یک پیام مطلع کرده؛ اما او پلیس را باخبر نکرده و نسبت به پیام سیستم امنیتی، بی توجه بوده است. اما چرا؟

نقص در سیستم امنیتی بانک باعث شده بود که قبلا پیامی مشابه را برای رئیس بانک ارسال کند. در آن زمان، رئیس بانک به پلیس اطلاع داده بود، اما مشخص شد که سیستم به اشتباه پیام را ارسال کرده است. همین نقص باعث شد که رئیس بانک این‌بار نسبت به هشدار سیستم امنیتی، بی‌توجه باشد.

بانک ملی اعلام کرده که در جهت حفظ حقوق مشتریان، ضمن مذاکره با دارندگان صندوق، اقدامات لازم در جهت رسیدگی به قضایی دقیق را آغاز کرده است.

بانک ملی چطور می‌تواند دارایی به سرقت رفته را بازگرداند؟

چالش اصلی اینجاست که بانک‌ها در همه جای دنیا، نمی‌دانند که افراد داخل صندوق امانات خود چه چیزهایی را نگه‌داری می‌کنند. دارایی‌هایی ارزشمند مردم می‌تواند طلا، ارز یا حتی سند و مدارک باشد. در حال حاضر مشخص نیست که مالباخته‌ها، چطور می‌توانند ثابت کنند که چه چیزی در صندوق‌ها بوده تا بتوانند خسارت آن را دریافت کنند.

متاسفانه نه بانک‌ها و نه شرکت‌های بیمه در قبال مال‌های به سرقته رفته،‌ هیچ مسئولیتی را قبول نمی‌کنند؛ چراکه نمی‌دانند داخل صندوق‌ها چه بوده است.

دستگیری سارقان صندوق امانات بانک درحال پیگیری است

رییس پلیس اگاهی پایتخت گفت: به محض اطلاع از  وقوع سرقت از صندوق امانات یکی از بانک‌های خیابان انقلاب، پیگیری‌های لازم برای دستگیری سارق یا سارقان  ادامه دارد. لازم بذکر است چند نفر از کارکنان بانک که در بررسیهای اولیه در این حادثه قصور و سهل انگاری داشته اند تحت نظر و تحقیقات از آنها ادامه دارد.

امنیت حلقه مفقوده شهر هوشمند

از سوی دیگرحفره‌های امنیتی سایبری موجب نفوذ خرابکاران به سامانه‌های شهرداری تهران شدند و با گذشت ۵ روز از حملات سایبری هنوز سامانه‌های شهرداری در دسترس قرار نگرفته اند.

چند روزی است که شارژ کارت بلیط مسافران مترو و اتوبوس امکان پذیر نیست و مردم در ایستگاه‌ها سرگردان هستند. علت آن هم قطعی سامانه‌های شهرداری تهران به خاطر حملات سایبری روز پنجشنبه است. امروز هم که توده‌های گسترده‌ای از گرد و خاک وارد تهران شدند و شهروندان می‌خواستند از وضعیت آلایندگی هوای تهران مطلع شوند.

این اول اتفاقات است

محمد غرضی درخصوص اتفاقات این مدت به خبرنگار ما گفت: این اتفاقاتی که رخ می دهد به دلیل این است که قاعده جامعه از سیاست دور است و این فاصله ایجاد شده است واین امر در کنار تحریم های جدید ایران باعث می شود تا هر روز یک اتفاق جدید رخ دهد

وی در ادامه بیان کرد:  بنده با ۸۰ سال عمری که داشته ام و دوره های مختلف را دیده ام می توانم بگویم این قاعده فاصله اجتماع و سیاست است که باعث افزایش مشکلات اجتماعی از افزایش دزدی تا رسپی گری خواهیم بود چرا که این فاصله همیشه نابودی رسیده است.

محمد غرضی در ادامه بیان کرد: قدرت سیاست در جامعه زیاد است و این نسل متوجه این هستند حتی در تاریخ هم ببنید هر وثت سیاست از بدنه جامعه جداش است به سقوط رسیده است اما اگر دولت تلاش کند واین فاصله بین سیاست و جامعه را کم کند می تواند نجات بخش باشد.

هک ودزدی به دلیل فاصله بین سیاست و جامعه است

وی در ادامه بیان کرد: هر روز باید شاهد اتفاقات جدید باشیم هک و دزدی اتفاق کم باشد چرا که وقتی سیاست بزرگ شود رانت و قدرت سیاسی زیاد خواهد شد بنابراین مردم برای هر اتفاقی اماده خواهند شد همانند اتفاقات یزد و متروپل که رخ داده است .

این کارشناس اقتصادی در ادامه مثالی از زمان جنگ گفت: در زمان جنگ کوپن داده شد با توجه به اینه ۴۸ میلیون جمعیت داشتیم اما ۶۸ میلیون کوپن زده شد و موقع جمع کردن این رانت بزرگ که ایجاد شده بود با مشکلات زیادی روبرو شده ایم اما این افتاق باعث شد تا این رانت از بین برود.

وی در پایان بیان کرد: این جراحی اقتصادی باید از بدنه سیاست باشد تا با جامعه نزدیک شود تا مشکلی ایجاد نشود اما این فاصیه دزدی ها را افزایش میدهد یک نصیحت به دولت اینکه این فاصله را کاهش دهد نه با سفرهای استانی سفرهای استانی این فاصله را کاهش نمی دهد بلکه باعث می شود تا مردم مشکلاتشان بدون حل باقی بماند بهتر است از بدنه خودش دولت شروع کند این کاهش فاصله ها رو