وزیر امور خارجه که در ژنو به سر می‌برد صبح روز پنجشنبه به وقت محلی با وزیر داخلی اقلیم کردستان عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

 ریبر احمد وزیر داخله دولت اقلیم کردستان عراق با دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ژنو دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار که سفیر عراق نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو و رئیس دفتر وزیر خارجه عراق نیز حضور داشتند، با تاکید بر عمق روابط نزدیک، عمیق و برادرانه دو کشور ایران و عراق، از روند رو به رشد روابط دو کشور در همه زمینه‌ها اظهار خرسندی کرد و این روابط را به نفع دو کشور و نیز کل منطقه دانست.

امیرعبداللهیان عزم دوستان عراقی برای اجرای کامل توافقنامه امنیتی میان دو کشور را ستود و بر ضرورت تبدیل مرزهای مشترک ایران و عراق به مرزهای پررونق اقتصادی و تجاری و شکوفایی به‌ نفع دو ملت تاکید کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از اقدامات انجام شده از سوی دولت عراق و اقلیم کردستان در خصوص اجرای توافقنامه مشترک امنیتی، بر ضرورت اجرای کامل آن در راستای تضمین کامل امنیت مرزهای مشترک تاکید کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین از مهمان نوازی گرم اقلیم کردستان عراق از زوار ایرانی اربعین حسینی که در دو سال اخیر با گشایش یک گذرگاه جدید در کنار دیگر گذرگاه‌های مرزی عراق زمینه تسهیل رفت و برگشت روان زوار را فراهم کردند، صمیمانه قدردانی کرد.

ریبر احمد وزیر داخله اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار، روابط دو کشور ایران و عراق را مثال زدنی توصیف کرد. وی با اشاره به توافقتنامه امنیتی امضا شده میان ایران و عراق و تاکید بر عزم قاطع عراق و اقلیم کردستان بر اجرای کامل آن گفت، امنیت مرزها برای ما یک اولویت اساسی است و برخی مشکلات امنیتی گذشته هرگز به مرزهای مشترک بازنخواهد گشت و مرزهای اقلیم با ایران تحت کنترل کامل است و خاک عراق و اقلیم هرگز مصدر هیچ تهدیدی علیه ایران نخواهد بود.

وی افزود امنیت و ثبات منطقه هدف مشترک ایران و عراق است و همکاری های مشترک در این زمینه ادامه خواهد یافت.

در این دیدار برخی موضوعات همکاری های مشترک ایران و عراق و اقلیم کردستان و نیز آخرین تحولات غزه مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

امیرعبداللهیان روز پنجشنبه و در آخرین روز سفرش به ژنو دیداری با فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان داشت.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در حاشیه نشست دوم مجمع جهانی پناهندگان در جمع خبرنگاران با ابراز امیدواری از اینکه نشست‌هایی چون مجمع جهانی پناهندگان نتایج عملی داشته باشد، از کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد خواست به وظایف خود به ویژه به وضعیت پنج میلیون افغانستانی مقیم ایران توجه کند.