در چهار ماه سال قیمت تمامی اقلام اعم از خوراکی و غیرخوراکی افزایش چشمگیری داشت که در این میان قشرکارگران در این گرانی ها قدرت خردیشان کاهش بافت.

افزایش چشمگیری که قیمت مسکن، دلار،طلا و اقلام خوراکی اعم از گوشت،مرغ،برنج، روغن و… حکایت از سفره خالی کارگران در سال ۹۹ دارد و همه مسوولین به دنبال راهی برای تامین معیشت کارگران در نیمه دوم سال هستند و بادی دید که مسوولان برای نیمه دوم سال چه برنامه‌ای دارند.

طبق آخرین آماری که در بین رسانه های داخلی و خارجی منتشر شده است نشان می دهد که قدرت خرید مردم ایران ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده است که این نشان از خرابی اقتصاد ایران است.

توانایی خرید نیازمندان و کارگران پایی آمده است وگرنه که در شمال شهر تهران شاهد خرید گوشت های یک میلیون تومانی و هویج ۹۰ هزارتومانی هستیم و وقتی که میگویم قدرت خرید پایین آمده است کل جامعه را پوشش نمیدهد فقط برخی از اقشار این موضوع شامل حالشان خواهد شد.

وقتی قدرت خرید کارگران پایی بیاید جامعه رو به فحشا،دزدی و خفت گیری شاهد خواهیم بود جامعه ای که مادر برای پول جگیر گوشه تازه به دنیا آمده آش را ۳ میلیون تومان میفروشد تا بچه های دیگرش بتوانند گوشت و مواد غذایی بخورند یا مادر یا پدری فرزندش را جلوی ماشین میاندازد تا بتواند دیه ای بگیرند و خرج روزمره شان را بگذرانند این بلاهایی است که در جامعه ما به خاطر قدرت خرید شاهد هستیم.

ما برای کارگران و بازنشستگان میتوانیم بگویم یا زیر خط فقر هستند یا فقر مطلق و یا فقط زنده هستند که ما در جامعه شاهد قشر آخر هستیم مردمی که فقط زنده هستند و زندگی نمی کنند و از طرفی میبینیم که برخی از جوانان به خاطر کل کل مازراتی میلیاردی سوار می شوند و به گاردریل می زنندیا در وان شی و توت میخوابند تا پوستشان خراب نشود اما برخی جوانان در زندگی روزمره خود مانده اند این اقتصاد را نمی توان گفت کاهش قدرت برای جامعه درخطر است بلکه فقط برای اقشاری که زنده هستند و زندگی نمی کنند است.

این فقر و گرسنگی کشیدن فقط ایمان مردم را می گیرند ما در این مدت شاهد بودیم که مردم شهرستان ها هر حیوانی را از گریه و کلاغ گرفته تا … میخوردند تا سیر شوند مسوولان بهتر است دیگر روی کاغذ کارهایشان را نگویند و عملی کنند تا این فقر ایمان مردم را نابود نکرده است مردم اگر ایمانشان را از دست دهند این ما هستیم که دربرابر خدا باید پاسخگو باشیم مردم بدون ایمان دست به دزدی و خفتگیری و.. میزنند ای کاش به این عوارض در جامعه هم توجه کنیم و دیگر وقت رسیدگی به مردم فرا رسیده است.

  • نویسنده : مونا ربیعیان