اواسط مهر ماه بود که طرح مدیریت هوشمند کرونا در برخی از استان ها به صورت آزمایشی اجرایی شد اما این طرح همچنان در حال اماده سازی است .

عرصه برای بیمارانی که قرنطینه را رعایت نمی کنند و افراد واکسن گریز تنگ تر می شود زیرا قرار است در روزهای آتی، طرح مدیریت هوشمند کرونا در سراسر کشور اجرا شود.

این در حالی است که بر اساس آخرین اظهارنظرها می توان گفت سایه محدودیت ها کماکان بر سر استان ها باقی خواهد ماند زیرا وزارت کشور تاکید کرده که محدودیت های کرونایی تا زمانی که نگرانی ها درباره پیک ششم رفع نشده است ادامه خواهد داشت!

اما خبر خوش این که قرار است با اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا این محدودیت ها شامل حال افرادی که به کرونا مبتلا نیستند و واکسن تزریق کرده اند نشود و آنها تقریباً به زندگی عادی بازگردند.

گویا قرار است در این سامانه که وزارت کشور اجرای آن را بر عهده دارد وزارت بهداشت و درمان، اطلاعات بیماران و نتایج آزمایشگاه‌ها را بارگذاری کرده و اطلاعات آن توسط دستگاه‌های خصوصی و دولتی قابل بهره‌برداری باشد تا افرادی که واکسن کرونا نزدند و یا بیمار هستند، شناسایی شوند و هوشمندانه جلوی تردد مبتلایان به کرونا و واکسن نزده‌ها گرفته شود!

آن طور که وزارت بهداشت و درمان اعلام‌ کرده، نتایج در حال وصول است و به دنبال یافتن و رفع مشکلات هستند تا با افزایش مشارکت مردم در خوداظهاری ابتلا به کرونا، سلامت تردد در اماکن تجمعی مدیریت گردد تا هم فعالیت‌های اجتماعی برقرار باشد و هم از ورود افراد بیمار به تجمعات و اماکن عمومی جلوگیری به عمل آید.

البته آن طور که گفته می شود سامانه هوشمند مدیریت کرونا، اغلب معطوف به اصناف، خرید بلیط سفر و غیره است لذا در بحث بازگشایی مدارس نیز شرط اول، واکسیناسیون کادر مدرسه و اولیاست به طوری که اعلام شده مدارس می‌توانند برای کسب اطلاعات از سامانه سلامت و سامانه ماسک استفاده کنند تا ببینند مخاطب یا اولیای دانش آموز واکسن دریافت کرده‌اند یا خیر که این زیرساخت اکنون در مدارس فراهم است!

اما به راستی دسترسی به اطلاعات می‎تواند خوب باشد اما برای برخی ها این پرسش مطرح می شود که قرار است از این اطلاعات ارزشمند چگونه استفاده شود؟

از همان روزهای ابتدایی که ویروس کرونا در سطح کشور شایع شد بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت از مدیریت هوشمند کرونا و قرنطینه هوشمند سخن گفتند و همه متفق القول شدند که با به کارگیری امکاناتی که مدیریت هوشمند در اختیار مدیران قرار می‎دهد می‎توان افراد مبتلایی را که بدون توجه به پروتکل های بهداشتی در خیابان ها تردد می‎کنند شناسایی و از تردد آنها جلوگیری کرد.

جالب اینکه پس از واکسیناسیون گسترده نیز همه از مدیریت هوشمند کرونا به عنوان راه‎حلی برای اغنای واکسن‎گریزها یاد کردند اما فعلاً که طرح قابل قبول و عامه پسندی برای درک بهتر مردم ارائه نشده است!

با توجه به اینکه هنوز برنامه واکسیناسیون کشوری کامل نشده و قریب به ۲۵ درصد جمعیت کشور در مقابل واکسن زدن مقاومت می‌کنند باید تدابیری اندیشیده شود تا به سلامت از پاییز و زمستان ۱۴۰۰ عبور نماییم.

در پایان باید گفت که این طرح باید اجرایی شود و افراد واکسینه نشده کارهایشان محدود شود و این شاید بتواند راهکاری باشد برای اینکه مردم واکسن بزنند این اولین گام طرح هوشمندسازی مقابله با کرونا است

  • نویسنده : مونا ربیعیان ؛ سردبیر