به گفته مقامات ستاد کرونا در استان کردستان، در حال حاضر وضعیت تمام شهرستان‌های استان قرمز و نارنجی است و اگر به این روند پیش برود در شرایطی سخت تر از خردادماه که اوج کرونا در کردستان بود قرار می‌گیریم و تعداد مرگ‌ومیر بیشتر می‌شود.

این روزها افسار کرونا دوباره گسیخته شده و آمار مبتلایان در کردستان افزایش روز افزونی پیدا کرده است و از طرفی یک گیر شدن بیماری های فصلی آنفلوآنزا و سرماخوردگی با کرونا در پاییز نگرانی ها و هشدارهای مسئولان را دو چندان کرده است.

مقامات علوم پزشکی کردستان، طی هفته های قبل با پیشبینی افزایش شیوع در سطح استان به دنبال بی تفاوتی مردم نسبت به کرونا، هشدارها را جدی تر کرده و اعلام کرده اند که در حال حاضر وضعیت تمام شهرستان‌های استان قرمز و نارنجی است و اگر به این روند پیش برود در شرایطی سخت تر از خردادماه که اوج کرونا در کردستان بود قرار می‌گیریم و تعداد مرگ‌ومیر بیشتر می‌شود.

کمبود تخت، دارو و کادر درمانی خسته در بیمارستان های ویژه کرونا نیز از دیگر چالش های پیش رو است که در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی مجددا با آن ها روبه رو خواهیم شد؛ به گفته رضاعی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، تا این لحظه در استان با کمبود تخت برای کرونا مواجه نیستیم اما با این روند افزایش شیوع ویروس کرونا، کمبود تخت دور از انتظار نیست.

او می گوید: طبق شواهد و نتایج فعلی مبتلایان به کرونا، افراد جوان در استان نیز بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند و این‌یک هشدار جدی برای جوانانی است که از کنار این بیماری بی‌تفاوت می‌گذرند.

رضاعی در خصوص توزیع واکسن آنفلوآنزا در سطح استان گفت که تا کنون از مجموع ۲۵ هزار و ۵۰۰ دوز واکسن، ۲۴۰۰۰ دوز وارد استان شده و در اختیار مراکز بهداشت و درمان قرار گرفته است.

وی افزود: خانم های باردار و گروه های پرخطر برای تهیه واکسن باید با مراکز بهداشتی نزدیک به منازل مسکونی خود تماس گرفته و نوبت بگیرند، همچنین تزریق واکسن در محل مرکز بهداشت صورت می گیرد و کسی نمی تواند واکسن را از مرکز خارج کند.

به گفته رضاعی هنوز استفاده از ماسک اساسی ترین و اصولی ترین راه پیشگیری از کرونا است و خوشبختانه بازار کردستان از ماسک اشباع شده و هیچ نوع کمبود ماسکی در استان وجود ندارد.

از طرفی هم استاندار کردستان اعلام کرده که با توجه به اینکه سه شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارند باید تا دو هفته آینده، مدارس آموزش‌ها را به‌صورت غیرحضوری برگزار کنند.

همچنین دانشگاه علوم پزشکی کردستان خواستار تعطیلی مدارس و نماز جمعه به مدت دو هفته شد و از فرمانداران شهرستان‌ها نیز درخواست کرد که در این راستا دانشگاه را حمایت کنند.

با توجه به گزارش‌های دانشگاه علوم پزشکی در راستای روند افزایشی مبتلایان به کرونا در استان، سلامت مردم درخطر جدی قرارگرفته است، لذا نیاز است که مردم استان در این شرایط اصول بهداشتی را همچنان رعایت کنند چراکه اگر این روند افزایشی کنترل نشود در آینده نزدیک شاهد تعطیلی مشاغل خواهیم بود و از این مهم‌تر با مرگ‌ومیر افراد بیشتری مواجه می‌شویم.